Amatőrök a hegyen

Városi puhányok neki kezdenek meghódítani a hegyeket, völgyeket. Ráadásul mindjárt a Fjallraven vándortúrával indítanak.

Kütyű bolondok = energia függőség!

2016. augusztus 12. 12:20 - Amatőrök a hegyen

Van megoldás: Jupio power bank is jön velünk! Teszt

Ahogy közeledünk a nagy naphoz, egyre több dologgal kell foglalkoznunk és egyre több probléma merül fel amit meg kell oldanunk. Mivel viszünk magunkkal egy csomó kütyüt: fényképezőgépek (Olympus E-M5 Mark II, Olympus TG-4), akció kamerák (Olympus TG-Tracker), táblagépek, mobilok, lámpák, stb, így felmerült bennünk a kérdés, hogyan fogjuk őket napi rendszerességgel használni és tölteni. Sőt útközben tölteni. Elvileg a táborhelyen lesz lehetőség a lemerült akkumulátorok feltöltésére, de semmi garancia rá, hogy éppen lesz annyi elosztó vagy szabad kapacitás, hogy az összes eszközünket megtölthessük energiával.

Mint nemrég kiderült a szervezők minden indulónak biztosítanak power bankokat. Nagyszerű ötlet és kezdeményezés. Mi ennek ellenére kicsit körbejártuk a témát és elkezdtünk olyan terméket keresni, ami egy hosszabb túrán, esetleg a civilizáción kívül eső területen is - akár több napon át  - segítségünkre lehet. Jelentem megtaláltuk, sőt nagyon megtaláltuk. Ők a Jupio. Viszonylag fiatal holland (!) cégről (2006-ban alapították) gyorsan kiderült, hogy nagyon innovatív és széles spektrumú termékekkel van jelen az akkumulátor gyártók piacán. És miért esett rájuk a választásunk? Több okból is: az első és legfontosabb, hogy több típusból válogathattunk a napelemmel (is) tölthető power bankoknál. A második legfontosabb, hogy minden termékükre 3 év garanciát vállalnak. A harmadik, hogy az összes igényünket kielégítették a termékeikkel: a power bankon kívül, be tudtunk náluk szerezni a töltéshez szükséges 220V hálózati töltőt, fényképezőgép és akció kamera akkumulátort, autós töltőt és egy utazó adapterként is funkciónáló külső akkumulátort. Íme néhány hasznos kiegészítőjük:

fullsizerender1_1.jpg
Jupio Hálózati USB töltő kettős kimenettel, összecsukható, 17W-os behajtható csatlakozójának köszönhetően kis helyen is elfér ez a kiváló utazó töltő. Bemenet: "mindenevő", tehát áram szempontjából 100V-ostól egészen a 240V-os hálózati aljzatban is használható. Kimenet: 2db USB, egyenletes 5V-tal tölthetjük az USB-ről tölthető készülékeinket. Szuper kiegészítő minden power bank-hoz, mivel általában csak egy USB- kábelt mellékelnek a csomagban hozzájuk.

 

fullsizerender2_1.jpg
Kiváló minőségű "után gyártott" akkumulátorok a gyári ár feléért. Éééés erre is 3 év garancia van! Nagyon sok márkához és típushoz van a gyárival megegyező, de inkább nagyobb kapacitású akkumulátoruk. Itt érdemes böngészni.

 

fullsizerender3_1.jpgJupio szivargyújtós USB töltő 4 darab kimenettel 12-24V. Állandó gond az autóban az USB töltő hiánya. Ez az eszköz egyszerre 4 kütyüt tud tölteni. Hiánypótló darab, nagyon jó minőségben. Ráadásul 150 cm-es kábellel szerelik, így a hátsó ülésen utazók is kényelmesen tölthetik USB-s dolgaikat. És szerintem az ár/érték aránya is kiváló (5.990 Ft).

 

fullsizerender13.jpgEgy igazi különlegességgel (és egyben újdonsággal) szeretném folytatni: Jupio utazó adapter külső akkumulátor 3000mAh. Ahogy a nevéből már sejthető ez is egy power bank, de mellette utazó adapter is. 150 ország, EU, UK, AUS, CN stb. hálózati fali aljzataival kompatibilis és még USB-s töltő is egyben. Egy igazi polihisztor a power bankok között. :) Csatlakoztasd közvetlenül 110V-ra vagy 230V-ra és máris töltődik, melyet LED fénnyel jelez vissza, a teljesen feltöltött állapotot zölddel. Hát nem szuper!? Nagy világjáróknak kötelező! Bár nekünk a túra során szerintem nem lesz rá túl nagy szükség. Azt remélem, hogy annyira nem tévedünk el, hogy egy ilyen eszközt kelljen használni a helyi konnektorban. :) 

 

fullsizerender4_1.jpgEgy újabb gyöngyszem, vagy inkább gyöngy téglatest: USB Kézmelegítős Power Bank Heat 6000 mAh külső akkumulátor. Ez a termék kategória számomra ismeretlen volt. Ahogy a nevéből kiolvasható ez egy kézmelegítős power bank. Nem is akár mekkora kapacitású! 6000 mAh, ami már önmagában is különlegessé teszi ebben az aprócska fém házban.

 

fullsizerender5_1.jpgA külső alumínium borítás alatt egy vékony fűtőszál dolgozik azon, hogy a 45 °C hőmérsékletű eszközt a kezünkbe véve megolvassza az elfagyott ujjainkat és teszi ezt akár 7 órán keresztül. Ráadásul az alján lévő nagy gumiborítású gomb lenyomása után néhány másodperccel , már teljes hőfokon üzemel. A 6000 mAh power bankkal akár 4-szer is feltölthetjük mobiltelefonunkat, de használhatjuk táblagépünk töltésére is.Tuti jó vétel téli túrázóknak, síelőknek. Télen csak ezt fogjuk használni. 

 

 

És most jöjjenek a nagyágyúk! Amik nagyban megkönnyítik az előttünk álló 5 napos vándortúrát. Ők tutira jönnek velünk:

Azért esett ezekre a választás, mert napelemmel tölthetőek és kifejezetten több napos (civilizációtól távol, értsd: elektromos hálózat és térerő mentes helyek) túrákra fejlesztették őket. A

Az első kiszemeltünk: Napelemes USB power bank Solar 5000LH és külső akkumulátor LED lámpával. Ez az egyik legsokoldalúbb Solar-os power bankja a gyártónak. Könnyű, nagy kapacitású (5000 mAh) és még állítható irányú LED lámpa is van benne. img_2171.JPGRáadásul a hátulján lévő kihajtható fém tartóval mindenféle rögzítési módot kapunk: lehet akasztóként függeszteni, asztalra állítani úgy, hogy a dőlésszöget tudjuk állítani ill. akár egy üveg szájára is könnyedén felhelyezhető:  img_2185.JPGSzintén a hátulján kapott helyet a bekapcsoló gomb, aminek megnyomásával azonnal felvillannak az oldalán a kis piros LED-ek (4 db), mely a töltöttségi szintet jelzik. A külső borítás kellemes tapintású gumi burkolatot kapott, ami jól jön ha az ember keze izzad és úgy fogná meg az eszközt. Itt kell megemlítenünk, hogy van egy nagyobb hibája a terméknek, amire valamilyen érthetetlen módon nem figyeltek a tervezők, pedig egy outdoor terméknél nagyon fontos. És ez a szigetelés. Nem azt mondom, hogy vízállónak kell lennie, de legalább egy kis gumi fedéllel elfedhetnék az USB portokat, hogy így akadályozzák meg a por és esetleg nedvesség/pára bejutását a készülék belsejébe. Azért is érthetetlen számomra, mert a többi ilyen jellegű eszközeiken ezt megoldották. De mindezek ellenére egy fantasztikus eszközről beszélünk. Próbáltam feltölteni a nap segítségével de az elmúlt napok változékony időjárása ezt nem igazán tette lehetővé. A leírásában az szerepel, hogy 15-17 óra napsütés szükségeltetik a teljes töltéshez. Na annyi itt nem volt, és gyanítható idén már nem is lesz. :) Mindenesetre a túrán a hátizsákra szereljük, hogy minél többet hasznosítsunk a nap sugaraiból. Ha már egy telefonra valót megtermel, nyertünk!

Részletek
Napelemes USB power bank Solar 5000LH és külső akkumulátor LED lámpával
Cikkszám: JPV0730
Ár: 17.990 Ft (3 év garanciával)
Pont: 7/10 
Ár/érték arány: 8/10
Vásárlás helye: www.jupio-akku.hu

 

 

 

És most jöjjön a leg. Sőt a leg-leg. Legnagyobb, legújabb, legszebb, legjobb: Jupio napelemes USB power bank Solar Duo 6000 és hordozható külső akkumulátor. Ez lett a befutó nálam. Nagyobb kapacitású solar panel (5.5V / 620mA), és akku (6000 mAh). A power bank középen szétnyitható és a belső két oldalán helyezkedik el egy egy solar panel, így sikerült megduplázni a napenergia befogadó kapacitását.fullsizerender10.jpg

A beépített akkukat nem csak napenergiával, hanem az oldalában elrejtett USB kábelen keresztül is tudjuk tölteni. A power bank másik oldalában egy micro USB csatlakozóval szerelt kábelt helyeztek, szintén a házba süllyesztve. Ez csak energia leadásra szolgál.fullsizerender11.jpgA terméken helyet kapott még két USB kivezetés, mely további eszközök töltésére szolgál. A jobb oldali USB kimenet: 5V / 1A, a bal oldali USB kimenet: 5V / 2.1A leadására képes. Az a kapacitás bőven elég arra, hogy akár az iPad-ünket is tölthessük menet közben. fullsizerender9.jpgItt már jól látható, hogy a mérnökök gondoskodtak megfelelő külső védelemről a porral és nedvességgel szemben. Ez a termék is egy gumírozott borítást kapott, így biztosítva jó fogást, akár izzadt tenyérrel is. Szintén meg kell említeni, hogy nyitott állapotban tűnik elő a kis rés aminek a segítségével (és egy kampó vagy karabiner beszerzésével) rögzíthetjük hátizsákunkra, sátrunkra, ill. bármilyen szabadban lévő tárgyra. A hálózatról 7 óra, PC USB-vel 12 óra, míg csak napelemmel 10-12 óra töltési idővel számolhatunk. Sajnos itt sem tudtam élesben tesztelni a kiszámíthatatlan augusztus eleji időjárás miatt. De ami késik nem múlik. A türelem tesztet teremt. (bocs!)

Részletek
Jupio Napelemes USB power bank Solar Duo 6000 és hordozható külső akkumulátor
Cikkszám: JPV0710
Ár: 23.990 Ft (3 év garanciával)
Pont: 9,5/10 
Ár/érték arány: 9/10
Vásárlás helye: www.jupio-akku.hu

 

 

És végezetül bemutatnék egy nagyágyút. Egy erőművet. Igaz, hogy kilóg az outdoor termékek sorából, mivel ez egy hagyományos akkutelep, de képességei miatt, velünk kell hogy jöjjön a túrára. Csak egy dolgot tud, de azt nagyon: energiát tárolni, sok energiát. Ő a Jupio USB Power Bank 20100 mAh külső akkumulátor. Mint a nevében is szerepel 20.100 mAh kapacitással rendelkezik. Ezzel bármi feltölthetünk, üzemeltethetünk. Szerintem az egész csapatot el tudnánk látni energiával. Vagy egy fagyasztó szekrényt is vihetnénk. Persze nem tesszük, mert nem lenne időnk állandóan húsokat olvasztani túra közben, de a lehetőség adott. :)img_2168.JPGNagyon szép és masszív kialakítást kapott, le sem tagadhatná, hogy holland termék. Annak ellenére, hogy mekkora teljesítménye van, tényleg viszonylag kicsi és könnyű: mindössze 73,5x73x23 mm méretű és 345g súlyú. A téglatest egyik végén vannak a csatlakozók, abból is mindjárt 2 USB kimenet 5V / 2A - 5V / 2A. Itt egy kis elhúzható füllel oldották meg a bekapcsolást és a portok elrejtését.

img_2169.JPGAz oldalán rejtve találjuk a töltöttség jelző LED fényt. Nagyon elegáns megoldás ez is. A nagy kapacitáshoz hosszú töltési idő is párosul: kb. 9,5 órát kell tölteni. De ez semmi ahhoz képest, hogy mennyi mindent fel tudunk tölteni.

Részletek:
Jupio USB Power Bank 20100 mAh külső akkumulátor
Cikkszám: JPV0080
Ár: 20.985 Ft (3 év garanciával)
Pont: 9/10 
Ár/érték arány: 9/10
Vásárlás helye: www.jupio-akku.hu

 

Köszönjük a Ly8 Kft. dolgozóinak a sok segítséget, mellyel nagyban hozzájárulnak a túránk sikeréhez! 

 

Hamarosan játékra is invitálunk titeket. Részletek a Facebook oldalunkon (Hamarosan...)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorokahegyen.blog.hu/api/trackback/id/tr6610115926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása