Amatőrök a hegyen

Városi puhányok neki kezdenek meghódítani a hegyeket, völgyeket. Ráadásul mindjárt a Fjallraven vándortúrával indítanak.

Fényt viszünk a táborba - vagy megvakítunk mindenkit...

2016. augusztus 07. 12:58 - Amatőrök a hegyen

Teszteltük az új Olight fejlámpát.

A hét végén vehettük kézhez a legújabb túratársainkat, melyek a sötétedés beállta után vállnak nélkülözhetetlen kiegészítővé. Lámpa beszerző utunkat egyből az outdoor világítások szakértőinél a Leitz Hungáriánál kezdtük. Nem véletlenül. :) Azt sejtettük, ha a legmegfelelőbb lámpákat keressük, őket kell megkérdezni, de most már tudjuk is. Elmondtuk, hogy mikor, mire szeretnénk használni, és Ők rögtön elénk tették ezt:

fullsizerender_22.jpg

Méghozzá az Olight gyártó H15S típusú fejlámpáját. Szép csomagolás, nagynak tűnő paraméterek és 2 év garancia. Gondoltuk egy próbát megér. De jöjjenek előbb a száraz számok, paraméterek: 

Cikkszám: OLIH15S
Fényforrás: CREE XM-L2 LED
Maximális fényáram: 250 lumen
Fényerősség (kandela): 1805
Maximális hatótávolság : ~85m
Üzemmódok: 3 fényerő (250lm, 100lm, 15lm)
Áramellátás: Tartozék Li-ion akku
(1200mAh, 3,7V) vagy
4db AAA
Üzemidő: 3 óra / 250 lm
5,7 óra / 100 lm
36 óra / 15 lm
Vizállóság: IPX-6 szerint
Súly: 98g
Gyári tartozékok: fejpántok
USB kábel (adattovábbításra nem alkalmas)
Li-Ion akku 
Garancia: 1 év forgalmazói
2 év gyári

fullsizerender_15.jpg

A leírásában ez olvasható: "Kicsi, könnyű, mégis többet tud, mint a legtöbb fejlámpa." Jó duma, gondoltam... Kb. 3 éve  ajándékba kaptam egy márkás (nagy elemgyártó) és nem is olcsó fejlámpát. Így volt mivel összehasonlítani. Hazaértem, megvártam míg besötétedik és beüzemeltem. Pikk-pakk meg is volt. Csak a saját akkut kellett a fejpánt hátulján lévő tartóba behelyezni és lezárni. Az akkutartón lévő (főkapcsoló) gombbal lehet üzembe helyezni a lámpát. fullsizerender_19.jpgEzután a lámpa tetején lévő gombbal lehet a CREE XM-L2 típusú LED-et munkára bírni. Éééés amikor kigyúlnak a fények... Az ARCOD LESZAKAD! Durván! Az a lámpa az ördögtől való! :D Pláne akkor amikor a profinak mondott lámpáddal hasonlítod össze:  (a fenti képen a Olight H15S, az alsón a régi "márkás" lámpa)img_2098_2.JPGPróba után azonnal kicseréltem az elemet a régi lámpába, de az eredményen nem változtatott. A kép már az elemcsere után készült. A terasz belső korlátjára világítottam, kb. 3 méter távolságról, maximum fényerővel (mind a két típussal).

Hiába a kínaiak már a spejzban vannak. :) A márkáról még nem is írtam... Kínai. Az évek során, a világ három legjobb lámpagyártója közé verekedte be magát. Nem véletlenül. A világ élvonalában vannak. Bőven. Az első kézhezvételnél azt gondoltam, hogy amerikai vagy német. Masszív, minőségi anyagokból összeszerelve. Az Li-ion akkut (1200mAh, 3,7V) USB-n keresztül tudjuk tölteni és egy töltéssel kb. 3 órát bír maximum fényerőn (36 órát közepes fényerőn , ami több mint elég). A tartozék akku lemerülése esetén sem maradunk világítás nélkül, mert a lámpa 4db AAA elemmel, vagy akkuval is üzemel. Amennyiben valami csoda folytán, pl.: át akarunk világítani egy őzet, vagy egy várfalat, akkor a diffúzor - gombnyomásra történő - felpattintása után, szúrófénnyel is operálhatunk. fullsizerender_16.jpg De az egyik kedvenc fícsöröm az a lámpafej előtt elhúzott gyors kézmozdulattal való ki- és bekapcsolás, ami adott esetben roppant hasznos lehet és ez külön kikapcsolható funkció. Adnak hozzá pluszban egy pátot, amivel a fej tetején is átvezethető a pánt, így biztosítva a fixebb tartást.

img_2099_2.gif

Ami még fontos lehet a túrázás során, az a csepp- és ütésállóság (1m). Ezt is tudja. Hát ezt ne tudná! :) Próbáltam fogást találni rajta, de nem igazán sikerült. Gondoltam a súlya lesz az, de nem: 116 gramm (akkuval), szemben az én könnyebbnek gondolt lámpámmal, ami "csak" 34 grammal könnyebb. Gyakorlatilag semmi. 

Részletek: 
Olight H15S Wave tölthető fejlámpa
Típus szám: H15S WAVE
Ár: 13.900 Ft 
Pont: 9/10 
Ár/érték arány: 9/10
Vásárlás helye: LEITZ-HUNGÁRIA MINTABOLT
Külön köszönet a Leitz-Hungária munkatársainak a segítségért!

 

Balogh Zoltán - Teszter 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorokahegyen.blog.hu/api/trackback/id/tr269166750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása