Amatőrök a hegyen

Városi puhányok neki kezdenek meghódítani a hegyeket, völgyeket. Ráadásul mindjárt a Fjallraven vándortúrával indítanak.

Fajllraven vándortúra 2016 - 0. rész (Amatőrök a hegyen videó)

2016. szeptember 22. 15:15 - Amatőrök a hegyen

Végre valahára elkészült az első összefoglaló videónk és egy rövid poszt a 0. és 1. napról

Szevasztok!

Egy nagyobb szünet után ismét jelentkezünk. Pihentünk, dolgoztunk, de most újra felvesszük a ritmust. A túra vége óta nem posztoltunk. Pedig lenne, lett volna miről. :) Most próbáljuk ezt a hiányosságunkat bepótolni. 

És egy gyors szolgálati közlemény: Itt szeretnénk elnézést kérni minden szervezőtől és részvevőtől, hogy a beígért napi videó összefoglalókból csak egy készült el. Sajnos technikailag nem tudtuk megoldani. Egyszerűen nem voltunk felkészülve (sem technikailag, sem emberileg erre). Túl fáradtak voltunk, hogy hajnalig ott üljünk a tablet és a gépek elött és arra várjunk, hogy a csiga lassú interneten feltöltődjenek a videók. Innen is szeretném üdvözölni a Vodafone-t, akinek az egész túra ideje alatt 98%-ban nem sikerült térerőt biztosítania. Nem hogy net nem volt, de még telefonálni sem tudtam. Még egyszer elnézést ezért! Nagyon sajnáljuk! De már van tervünk a jövőre nézve, hogy ezt, hogy tudjuk megoldani.

0. nap: Kora délután megérkeztünk a Felsőtárkányi cél állomásra, ahol lepakoltuk az autót, felcuccoltunk és elindultunk a regisztrációs sátor felé. A gyors papírmunka után rohamléptekkel indultunk a buszhoz, mely elvitte a csapatot az Aggteleki táborba, ahonnan másnap elindult az öt napos őrület. Itt ért minket az első sokk: oda jött hozzánk egy szimpatikus úr és rákérdezett, hogy mi vagyunk-e az AAH blog írói, mert nagyon szereti az írásainkat és gratulál hozzá. Hihetetlen! Valaki olvassa a blogunkat, és találkoztunk vele! Oda jött! Beszélgetni! Gratulálni! Már megérte! Innen is üdvözlünk B. József és puszi a családnak! :)img_2271.JPGBő másfél órás buszozás után 17 óra körül befutottunk a hihetetlenül hangulatos Baradla kempingbe. A megérkezésünk pillanatában elkezdett szemerkélni az eső, majd pár percre rá leszakadt az ég.img_2277.JPG

img_1329.JPGA rövid nyári zápor után kb. 8 perc alatt felállítottuk a sátrat. (hiába a rutin + az évek! :) itt tudjátok megnézni az első próbálkozásunkat). Gyorsan megágyaztunk, berendezkedtünk, hogy este, sötétedés után ezzel már ne kelljen foglalkozni. Amikor már minden kész volt, felkerekedtünk körülnézni a táborban és környékén. Ez első kocsmánál leragadtunk... De nagyon jól esett. Sörözés, kolbászozás után vissza indultunk a sátrakhoz. A tábortűz gyújtásra vissza is értünk és gyors bemutatkozás után nekiláttunk folytatni a sörözést. Pár perccel később megérkezett a gitáros. És itt most álljunk meg egy szóra! Miért van az, hogy ahogy valahol fellobban egy tábortűz ott azonnal megjelenik valaki egy gitárral és elkezd énekelni?!?! Bárhol. Ez valami magyar sajátosság, vagy a világon mindenhol így van? Én valamiért nem bírom őket. :) Beszélgetünk, röhögünk, eszünk, iszunk, egyszer csak megjelenik egy pali és elkezd énekelni. Miért? És most nem az ott gitározó sráccal van bajom, sőt Ő is iszonyat jó fej volt, hanem csak magával az intézménnyel. Nagyon sokaknak tetszett és vele énekeltek. Lehet velem van a baj! :Dimg_1331.JPG

10 óra után döntöttünk úgy, hogy elindulunk a sátrunkba lepihenni, mivel ekkor már jól látható volt a vihar közeledése. Már akkor megállapítottuk (pár óra ismertség alapján), hogy milyen jó fej csapat gyűlt itt össze. De tényleg. Erről még írunk. Az éjszaka meg is érkezett a zuhé. Dörgött, villámlott és locsogott az eső. Jól vizsgázott a Fjallraven AKKA3 sátrunk. Sehol nem áztunk be és még a cuccaink sem lettek vizesek. Egy dolgot nem sikerült abszolválnom: ez az alvás volt. Na azt nem sokat csináltam. Egyszerűen életidegen volt a helyzet. Egy gyakorló alváson kívül nem aludtam sátorban kb. 20 éve. Így nem okozott gondot a 6 órai kelés sem, amit szintén jó pár éve nem csináltam. :)

Gyors netezés, e-mailezés után elindultunk tisztálkodni, majd felöltözni. Még csepergett az eső, ami nem sok jót jelentett napunk hátralévő részére nézve. Csepergő esőben fogyasztottuk el a reggelinket, majd csomagoltuk el a nedves sátrunkat. A be nem csomagolt cuccaink mind nyirkosak voltak. Ez szörnyű érzés volt ami még pár napig elkísért minket. Ezt is nehéz megszokni.

Pont időre összecsomagoltunk és elindultunk a szervezői sátorhoz az első pecsétünkért. Remek és félelemmel teli érzés megkapni az első pecsétet:fullsizerender23.jpg

A start előtt mindenkinek tartottak egy gyors köszöntőt és eligazítást. Itt elmondták a legfontosabb tudnivalókat, információkat, egészségügyi jó tanácsokat és a kimentés pontos menetét. :)

Pontban 9 óra környékén elkezdődött a visszaszámlálás és a START!

Elindultunk... Illetve majdnem. Kicsit csúszva indultunk, legutoljára, mindenki után. Hogy miért? Ez a videóból kiderül:

HAMAROSAN JÖVÜNK AZ ÚJ VIDEÓKKAL!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorokahegyen.blog.hu/api/trackback/id/tr7111735307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása