Amatőrök a hegyen

Városi puhányok neki kezdenek meghódítani a hegyeket, völgyeket. Ráadásul mindjárt a Fjallraven vándortúrával indítanak.

Bepakoltunk. Indulhatunk a Fjallraven vándortúrára.

2016. augusztus 20. 20:48 - Amatőrök a hegyen

Több napos tépelődés után véglegesítettük a felszerelést...

Már csak 1 nap és indulunk. Vasárnap délelőtt útra kelünk. Vár a Fjallraven vándortúra. 5 nap, 113 kilóméter. Még kimondani is sok. Sátorban, gyalog. Az első próbapakolásnál 19,8 kilógrammot mutatott a mérleg. Sokkoló volt látni és érezni ezt a súlyt. Azonnal elkezdődött a tanakodás, vajon mi az ami nem kell és nem is lesz rá szükség a túra során. Kihullottak ruhák, fotós felszerelések, túra felszerelések, tisztálkodó és higéniai felszerelések és pár dolog ami otthonossá tette volna a sátorban töltött éjszakáinkat.

Íme ami maradt, AZ ÖSSZSÚLY 13,8 kg:p8200008_2k.jpgApróságok: karabínerek, bicska, szúnyog riasztó, Labello, pezsgő tabletta. Olight fejlámpa és zseblámpa, hogy lássunk és hogy lássanak. Az energiáról a Jupio powerbank gondoskodik. Kézfetőtlenítő, telefon, neszeszer (benne tusfürdő, fogkefe és fogkrém, gyógyszerek, sebtapaszok, neogranormon). Törölköző (kicsi, nagy), kalap, pólók, aláöltözők, alsónadrágok, túrazoknik, szandál és tubusos energia gélek. Hálózsák, matrac, poncsó, bögre, tányér és étkészlet. Elsősegély csomag, nedvestörlő és izom lazító krém. A technikai felszerelésünk tartalmaz egy Olympus E-M5 Mark II fényképezőt 3 objektívet (9-18mm, 45mm, 40-150mm), vakut, töltőt, akkumulátorokat, TG-Tracker akció kamerát és ezekhez selfie botot és állványt. Végezetül a Primus gázfőzőt és edényt pakoltam még el.

A fényképező és objektívek a helyhiány és azért, hogy midig kéznél legyenek egy fotós övtáskában kaptak helyet. Ha esetleg zavaró lesz túra közben, hogy elöl is cipelek,  akkor még mindig fel lehet erősíteni a hátizsákra.

Róbert csomagja így fest (mérlegeléskor 14,3 kilót nyomott a hátizsákja):p8200009_2k.jpg

A csomagja hasonlóan néz ki mint az enyém. Leszámítva, hogy ő hoz magával egy medveölő kést is. Lehet vágunk disznót útközben? :) Az ő hátizsákja valamivel kisebb, de ügyesen megoldotta (a sok bujtató és kötöző helynek köszönhetően) külső felerősítésekkel. Hozzá került a Fjallraven AKKA 3 sátor is, hogy egyenletesen legyen elosztva kettőnk között a súly.

A fotózás után mindent külön elcsomagoltunk a remekül működő simítózáras tasakokba, mely megakadályozza, hogy eső esetén elázzanak a holmiaink. Ráadásul a levegő kiszorításával rengeteg helyet spóroltunk. 

És hogyan néznek ki összerakva a zsákok:

img_2269.JPG 

Csomagok készen vannak! Most már lelkileg kell ráhangolódni erre az egészre. Gyaloglás, természet, sátorozás, zacskóból evés, természetben székelés, hidegvízben zuhanyzás és a többi és a többi. 

Holnap jelentkezünk a helyszínről! Kövessetek minket a Facebook és Instagram oldalainkon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorokahegyen.blog.hu/api/trackback/id/tr1710826086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása